Invest Build Media
Строителство

В хотел Маринела се строи въпреки забраната

Поредната проверка на място е показала, че незаконното дострояване на хотел „Маринела“ в София продължава.

Дирекцията за национален строителен контрол установила, че продължава строителството на едноетажното тяло на хотела и не се спазва заповедта за спиране на надграждането.

Видът на извършващите се строително-монтажни работи показва, че строежът е захранен с електроенергия, се посочва в съобщение на Министерството на регионалното развитие.

В резултат на проверката е съставен протокол.

До възложителя „ВГ“ АД, „ЧЕЗ разпределение България АД“ и строителя ще бъдат изпратени покани за съставяне на актове по Закона за административните нарушения и наказания.

При съставяне на последните такива актове на 3 август строителят „Феростил“ ООД депозирал възражение, че не извършва строително-монтажни работи към посочената дата, което не е подкрепено с писмени доказателства.

Въз основа на установеното системно неизпълнение на заповедта за спиране на започналото настрояване на едноетажното тяло и твърденията на строителя, ще бъде изпратено искане до Главна инспекция по труда за извършване на проверка за спазване на трудовото законодателство.

Ако неизпълнението на заповедта продължи, ще бъдат извършвани ежедневни проверки, при необходимост съвместно с инспекцията и Министерството на вътрешните работи, посочват от ведомството.

Вижте още

По 15 хил. евро ще получат румънските граждани за саниране

leni

Най-късно през септември стартира ремонтът на Зимния дворец в София

ivan

Как изглеждат детските болници в САЩ?

leni

Напишете коментар