Invest Build Media
Имоти и строителство

Робърт Де Ниро строи хотел в Лондон

След като през май тази година оповести плановете си да отвори луксозен хотел в сърцето на Лондон, холивудският ветеран Робърт де Ниро е получил зелена светлина за начинанието.

Плановете за строеж са одобрени от община Уестминстър. Хотел „Уелингтън“ ще се намира в Ковънт гардън и ще разполага с 83 стаи, спа, два ресторанта, деликатесен магазин, членски клуб.

Партньори в начинанието на 73-годишния Робърт де Ниро са „BD Hotels“ и „Capco“. „Уелингтън“ ще бъде първият им хотел извън САЩ. Де Ниро и партньорите му са собственици на петзвездния хотел „Гринуич“ в Трайбека, Ню Йорк, по чийто модел е замислен и „Уелингтън“.

След като плановете вече са одобрени от община Уестминстър, се очаква изграждането на хотела да започне през 2017 г. и да приключи през 2019 г., съобщава Нова ТВ.

„Лондон е един от най-вълнуващите и космополитни градове в света. От тази гледна точка е оправдано да има хотел, въплъщаващ всичко това, в сърцето на града в Ковънт гардън. „Уелингтън“ ще отдаде почит към наследството на този район и същевременно ще пренесе в Лондон най-доброто от всичко, което сме постигнали в Ню Йорк“, сподели Робърт де Ниро през май, когато оповести плановете си.

robert-de-niro-hotel-london-02

Вижте още

Днес пускат движението по реконструирания бул. Шипченски проход в София

ivan

Гл. архитект: Сградата на Артекс в Лозенец няма разрешение за строеж

ivan

Ще има пари за финансиране на участък от третата линия на метрото

ivan

Напишете коментар