Invest Build Media
Имоти и строителство

Нов гигантски завод на Tesla се строи в Китай

Въпреки ситуацията с коронавируса в Китай, Tesla върви напред с разширяването на своя гигазавод в Шанхай, който ще бъде масивна нова сграда, като част от фаза две на строителството.

В момента Gigafactory Shanghai произвежда превозни средства от Model 3, но изгражда само около 30% от частите. Очаква се автопроизводителят да построи фабриката, за да интегрира новото производство, за да постигне по-голям процент от местно произведени части в направения в Китай Model 3.Освен това Tesla също ще произведе Model Y в Gigafactory Shanghai. Целият този нов производствен капацитет ще изисква повече пространство, а Tesla в момента работи върху това.

Очаква се сглобяването и основата на новата фаза на проекта да приключат този месец. Напредъкът вероятно ще бъде близък до този на първата фаза на проекта. Външната стена ще бъде затворена през юни, а пробното производство може основно да започне през октомври.

Изглежда, че втората фаза включва сграда, която ще бъде със сходни размери като сегашната основна сграда на Gigafactory Shanghai.

фабрика tesla

Tesla също разширява сегашната си сграда на обекта.

Компанията стартира производството в Gigafactory Shanghai през декември 2019 г., по-малко от година, след като положи основите на новата фабрика.

Първоначално компанията прогнозира за бързо увеличаване на производството до 3000 бройки седмично, но целта е в крайна сметка да произвежда над половин милион автомобила годишно в завода.

Сега Tesla добавя производствен капацитет за 250 000 автомобила в Gigafactory Shanghai, заедно с линии за производство на електрически двигатели.

Вижте още

Лиляна Павлова: Програмата „Региони в растеж“ стартира с 370 млн. лв.

admin

Възстановяват Западния парк в София за 10 млн. лева

ivan

МРРБ предоставя над 606 хил.лв. за реконструкция на основни водопроводи в Хитрино

admin

Напишете коментар