Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Лятна вила, направена от стар контейнер

Какво ще кажете за идея да живеете в корабен контейнер? Може би не завинаги, а само за лятната ваканция или от време на време – сред природата, наслаждавайки се на спокойствието, лекия ветрец и уютната обстановка на верандата? Ако идеята ви се струва добра, ще се зарадвате да видите страхотния проект, който сме ви подготвили за днес. Днес обаче ще се спрем на един конкретен проект, който привлече вниманието ми.

kak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-1g

Въпросният проект е дело на архитектурното студио Studio Arte, които имат и предишен опит с корабни контейнери и използването им в архитектурата. Местоположението на проекта е в Португалия, а предназначението му е да послужи като лятна вила на своите собственици. Отвън контейнерът е боядисан в оранжево, а пред него по цялата му дължина е изградена широка рампа, която да послужи като веранда. Интериорните и екстериорните пространства са свързани посредством големи плъзгащи се стъклени врати.

Площта, която предлага тази интересна вила е 29 м² и побира широко жизнено пространство, кът за хранене и баня. Кухня няма, явно собствениците нямат нужда от нея. Структурата на жилището е мобилна, устойчива и икономична, а също така има изключително гъвкав дизайн, към който може да се добавят и премахват функции.

kak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-2gkak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-4gkak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-5gkak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-6gkak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-7gkak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-8gkak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-9gkak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-910gkak-star-koraben-konteiner-se-prevarna-v-uiutna-lqtna-vila-911g

Вижте още

Нов град ще изникне близо до София

admin

Урбанен рай в сърцето на София: Изграждане на нов комплекс

Архитектът Ян Геел предлага удължаване на пешеходните зони и велоалеите в София

ivan

Напишете коментар