Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Samsung със сериозни инвестиции въпреки кризата

Samsung обяви тримесечните си финансови резултати миналата седмица, а днес разкри каква част от приходите бива обратно вложена в научноизследователска и развойна дейност (НИРД).
От данните на Samsung за отчетеното тримесечие става ясно, че компанията е похарчила 5.36 трилиона вона (около 4.36 милиарда долара) за научна и развойна дейност. Инвестицията надминава предишния вътрешен рекорд от 5.32 трилиона вона, който бе поставен още през първото тримесечие на 2018 година.
Общата сума за НИРД през първото тримесечие на 2020 г. представлява 9.7% от продажбите на Samsung.
Гигантът  успя да счупи и друг рекорд в областта на научноизследователската и развойна дейност –  целевите средства, изразходвани за период от дванадесет месеца, се равняват на 20.19 трилиона вона, надминавайки прага от 20 трилиона вона за първи път в историята си.
Корейската компания потвърди, че ще продължи с инвестициите и развитието, както е планирано, а коронавирусната пандемия е малко вероятно да навреди на тези процеси. Samsung притежава повече от 180 000 патента по целия свят, от тях 5 075 са в Южна Корея, а над 8 700 в Съединените щати.

Вижте още

100 млн. евро през 2018 г. за инфраструктура ще бъдат похарчени за селските райони

ivan

Чуждите инвеститори в България са доволни, готови са да вложат още средства

ivan

В два от най-търсените столични квартала се наблюдава поевтиняване на имотите

leni

Напишете коментар