Invest Build Media
Туризъм и Екология

Защо да посетим Океанографския музей в Монако?

 

Океанографският музей се намира в изключително красива и огромна сграда, издигната на легендарната Скала на Монако (Рока ди Монако), недалеч от замъка на принца.

И като стана въпрос за монарха на Монако, Океанографският музей е открит през 1910 от принц Албер I, който е прадядо на настоящия принц. Албер I е бил страстен моряк и пътешественик. Никак не е случайно, че сградата на музея прилича изключително много на дворец.

океанографският музей-монако
Океанографският музей в Монако

Музеят е изключителен не само със своите размери, но и с многото аквариуми, богати колекции, монументалната си архитектура и неповторимата гледка към Средиземно море, чийто води са в подножието му.

Повече от 60 000 научни, натуралистични, художествени или етнологични предмети са част от колекциите на Океанографския музей.

Океанографският музей и неговите аквариуми

Със сигурност аквариумите в музея биха ме върнали отново в Монако. Намират се на минусовите етажи в сградата. Отделете си поне час за тях, защото ще ви потопят в един много по-различен и красив свят, който заслужава внимание.

Тропическата зона разкрива забързания живот на кораловия риф и неговите обитатели с различни форми и цветове. В огромен аквариум, събрал в себе си 450 000 литра вода, ще видите един богат и цветен подводен свят. Може да наблюдавате танца на рибата-клоун и страховитата каменна риба със смъртоносни ужилвания, тук има и невероятни, но пък странни морски кончета.

океанографският-музей-монако
Насладете се на танца на рибите

Средиземноморската зона пък е изключително богата. Над 300 разновидности на безгръбначни, които може да откриете в средиземноморските басейни. Впечатление оставят също големият октопод, многото змиорки и със сигурност парещите медузи.

океанографският-музей-монако
В огромни аквариуми може да разгледате живото богатство на океаните и моретата

Най-впечатлени ще бъдете в Лагуната на акулите, където зад прозорец с дебелина 30см. ще може да видите истински акули и пирани. Аквариумът е висок цели 6 метра и е побрал 400 000 литра морска вода. Тук има също и огромна костенурка.

океанографския-музей-монако
Баба костенурка си почива на дъното на аквариума

Природонаучният музей

За щастие музеят е огромен и е на няколко етажа. Има за всекиго по нещо. На етажа на Природонаучния музей може да разгледате голямата зала на кита.

В нея са подредени редки забележителности и уникални колекции, свързани с най-големите морски експедиции. Тук са изложени огромни и малки скелети на морски бозайници, риби, безгръбначни, костенурки, както и на миди.

океанографския-музей-монако
В музея са подредени скелети на огромни океански бозайници

Музеят е подходящ за посещение от цялото семейство. Най-впечатлени ще бъдат със сигурност децата. Океанографският музей предоставя възможност да храните рибите или дори да празнувате рожден ден тук.

  • Адрес: Avenue Saint-Martin, 98000
  • Работно време: Всеки ден: януари, февруари, март, октомври, ноември и декември: 10:00-18:00; април, май, юни, септември: 10:00-19:00ч; юли и авгус: 09:30-20:00ч; Музеят почива единствено на 25 декември и уикенда на Гран При Формула 1.
  • Вход: възрастни – 16 евро, ученици и студенти – 10 евро, хора с увреждания – 7 евро. Може да купите билети за музея онлайн ТУК.

 

източник: www.world2explore.eu

Вижте още

Финландия – любов от пръв поглед

leni

Халкидики и остров Миконос с извънредни мерки заради коронавируса

viktoria

Министърът на туризма поиска оставката на Благой Рагин

ivan

Напишете коментар