Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Ebay продаде един от отделите си в мегасделка за 9,2 млрд. долара

Американската eBay продаде отдела си за онлайн обяви – eBay Classifieds Group на норвежката компания Adevinta ASA за 9.2 млрд. долара, заявиха в съвместно изявление на компаниите. В резултат на сделката норвежците очакват да създадат най-голямата в света услуга за онлайн обяви, която ще оперира на 20 пазара, предаде dir.bg.

Съгласно условията на сделката, eBay получи 2.5 млрд. долара в брой и 540 милиона акции Adevinta, или 44% от основния капитал на компанията и 33.3% от акциите с право на глас, предава Economic.bg.

Рекламният отдел на eBay оперира в Канада, части от Европа, Африка, Австралия и Мексико. Платформите му позволяват на потребителите да публикуват продукти и услуги в техните местни общности.

Adevinta ASA търгува на цифрови платформи в 16 страни и има значително присъствие в някои страни в Европа, Южна Америка и Мексико.

„С придобиването на eBay Classifieds Group, Adevinta се превръща в най-голямата компания за онлайн обяви в света с уникално портфолио от водещи марки“, казва Ерик Рюсдал, изпълнителен директор на норвежкото дружество.

По-рано The Wall Street Journal (WSJ) съобщи, че eBay води преговори с норвежка компания за продажба на рекламния си бизнес от февруари тази година. Пандемията на коронавирус обаче е спряла преговорите.

Вижте още

BILLA пак стана любимата търговска верига на българите

ivan

БАН очакват още поне 15 г. да сме далеч от Европа по доходи

ivan

Имотният регистър предлага нова услуга

ivan

Напишете коментар