Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Ebay продаде един от отделите си в мегасделка за 9,2 млрд. долара

Американската eBay продаде отдела си за онлайн обяви – eBay Classifieds Group на норвежката компания Adevinta ASA за 9.2 млрд. долара, заявиха в съвместно изявление на компаниите. В резултат на сделката норвежците очакват да създадат най-голямата в света услуга за онлайн обяви, която ще оперира на 20 пазара, предаде dir.bg.

Съгласно условията на сделката, eBay получи 2.5 млрд. долара в брой и 540 милиона акции Adevinta, или 44% от основния капитал на компанията и 33.3% от акциите с право на глас, предава Economic.bg.

Рекламният отдел на eBay оперира в Канада, части от Европа, Африка, Австралия и Мексико. Платформите му позволяват на потребителите да публикуват продукти и услуги в техните местни общности.

Adevinta ASA търгува на цифрови платформи в 16 страни и има значително присъствие в някои страни в Европа, Южна Америка и Мексико.

„С придобиването на eBay Classifieds Group, Adevinta се превръща в най-голямата компания за онлайн обяви в света с уникално портфолио от водещи марки“, казва Ерик Рюсдал, изпълнителен директор на норвежкото дружество.

По-рано The Wall Street Journal (WSJ) съобщи, че eBay води преговори с норвежка компания за продажба на рекламния си бизнес от февруари тази година. Пандемията на коронавирус обаче е спряла преговорите.

Вижте още

Ресторантьорите са недоволни, че и след 21 декември няма да отворят

Цените в България нямало да се вдигнат след въвеждането на еврото

ivan

Държавата иска въглищните топлоцентрали да продължат да работят

ivan

Напишете коментар