Invest Build Media
Туризъм и Екология

Хванаха интересен „турист” на границата между САЩ и Канада

Гладно мече- турист беше заловено при опит да пресече границата между САЩ и Канада.

Животинчето опитало да влезе в страната, но е спряно, вероятно защото не е имало необходимите документи.

Снимки от канадските гранични служби показват малко женско мече, което се е изправило на задните си лапи пред прозореца на граничния контрол в опит да премине от Британска Колумбия в Хайдър, Аляска, пише „Ню Йорк Поуст”

От граничната служба споделят, че мечето „може да е искало да влезе в САЩ по жизнено важни причини, но не е имало пътни документи”.

„След насилствен опит да премине границата, нашите служители се придвижиха бързо, за да заловят мечката”, написаха канадските граничари в социалната мрежа Туитър.

Мечето е предадено на специализирана организация в Британска Колумбия, Канада, която полага грижи за осиротели или ранени диви животни. Животното ще прекара зимата в убежище на организацията, тъй като не тежи достатъчно, за да преживее хибернация.

Анджелика Ландън, която е основател на приюта за животни сподели, че те се опитвали да издирят мечето в продължение на повече от месец.

„Тя все ни се изплъзваше. Един ден получихме обаждане от границата и тя беше там, опитвайки да влезе в САЩ”, казва Ландън.

Според нея мечето е търсило плодове и друга храна и затова опитало да пресече границата, която обаче е затворена за всякакви несъществени пътувания в опит да се ограничи разпространението на COVID-19.

Вижте още

Зимата дойде на Балканите

За исландците и елфите

leni

Какви ще са глобалните тенденции сред туристите в следващото десетилетие

leni

Напишете коментар