Invest Build Media
Туризъм и Екология

И в Рим печелят от нерегламентирани квартири за туристи

Около 13 млн. от посетителите на Рим за една година отсядат в нелицензирани места, където не плащат туристическа такса. По този начин туристите ощетяват общинската хазна с над 30 млн. евро годишно. Това сочи проучване на римския филиал на Федерацията на хотелиерите в Италия (Федералберги).

Оказва се, че много често собственици на нелицензирани пансиони и апартаменти ги предоставят за ползване без да регистрират своите клиенти. Много често, след като туристите са направили онлайн своята резервация, те изпращат свои доверени хора, за да им дадат ключовете от помещенията.

По този начин, освен че ощетяват финансово държавата, те нарушават и закона за борба с тероризма, тъй като е възможно сред клиентите им да има терористи или трафиканти.

Повечето от туристите дори не подозират, че използват незаконни туристически услуги. Освен това те не са уведомени дали мястото, в което са настанени, отговаря на противопожарните, хигиенните и урбанистичните изисквания.

Тези факти би трябвало да предизвикат тревога. Многократно сме алармирали институциите и останалите органи за контрол, но в отговор получаваме само уверения и никакви промени, заяви президентът на римския филиал на Федералберги.

Вижте още

Красотата на Белоградчик

leni

Въвеждат визови ограничения за бременни жени в САЩ

leni

Авиокомпаниите търсят начини за стимулиране на пътуванията

leni

Напишете коментар