Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

НАСА: Ще проучваме НЛО с изкуствен интелект

На специална пресконференция, НАСА обяви плановете си за изнесение на доклад относно неидентифицирани аномални явления (UAP), известни още като НЛО-та или неидентифицирани летящи обекти, които се наблюдават във Вашингтон. Директорът на НАСА, Бил Нелсън, заяви, че агенцията ще предприеме конкретни стъпки, за да проучи този феномен и да премине от сензационализма към науката.

Космическата агенция цели да премахне стигмата, свързана с НЛО-та, и планира да използва научни методи и откритост към обществото, за да избегне конспирациите и спекулациите. Сформирането на независим екип от експерти, които ще проучат НЛО-та, е само началото на този процес. Агенцията също така набляга на необходимостта от използване на нови научни техники, за да се разбере по-добре този феномен.

Бил Нелсън изрази убеждението си, че животът съществува някъде във Вселената и подчерта важността на настоящите открития. „Вселената е огромна, с милиарди галактики и планети. Нашата епоха е на открития, и затова създадохме независим екип, който да изследва неидентифицирани аномални явления“, коментира той.

Засега, НАСА не разкрива името на директора на програмата за бъдещи изследвания на НЛО. Тази решителност за секретност идва след заплахи, получавани от екипа в социалните мрежи.

В последните години нараства интересът към проучването на НЛО-та след официалното разкриване на видеоматериали от Пентагон, на които се виждат необичайни летящи обекти. Тези обекти са сферични и някои от тях се движат с невероятна скорост. Някои пилоти съобщават за рязки маневри и действия, които не съответстват на възможностите на човешки летателни средства.

В отговор на този нарастващ интерес, Военното министерство на САЩ създаде специална структура за проучване на докладите за НЛО-та и направи публични оповестявания по темата. Наблюдаваните обекти са често бели, сребристи или метални и не излъчват топлинни газове. Техните действия и маневри остават загадъчни и предизвикват въпроси за тяхната природа и произход.

Някои спекулират, че неидентифицираните обекти може да са напреднали шпионски дронове, въпреки че има и тези, които вярват във възможността те да бъдат извънземни кораби. Това е сериозен стимул за допълнително изследване и научни анализи.

С оглед на постоянното развитие на този феномен и неотдавнашните открития, НАСА планира да инвестира повече в проекта за проучване на НЛО-та и да използва данните, които събира, за да направи научни заключения. Въпреки че въпросите около НЛО-та продължават да бъдат множество, този нов подход се надява да приближи науката към истината.

Вижте още

Лиляна Павлова: 300 милиона лева ще преобразят Южна България

admin

Еврокомисията предлага България да получи до 2027 г. още 63 млн. евро за АЕЦ Козлодуй

ivan

SIEMENS с рекордна сделка за 8 млдр. евро

Напишете коментар