Invest Build Media
Туризъм и Екология

Хотелите запълнени за целия месец по случай Деня на независимостта

Съборен град Велико Търново с нетърпение очаква Деня на Независимостта и вече се подготвя да посрещне хиляди гости в сърцето на търновската история. Традиционната дестинация за тържествата на 22 септември съобщи, че хотелската база е напълно резервирана за целия месец. Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ сподели, че има заявки от групи, които са планирали своя престой на местността предварително.

Хотели в Арбанаси също са пълно резервирани за празничния период, като 80% от наличните места за настаняване вече са заети. Апартамент за цяло семейство с включена закуска може да струва 190 лева на нощ в някои от тези хотели, докато цените на двойните стаи се варират между 100 и 110 лева.

Сандански също очаква нашествие от туристи по повод празника. Местата за настаняване в региона са вече заети, и дори се говори за 105% запълняемост, благодарение на допълнителните легла за деца. Пакетните цени за празничния уикенд в града варират от 500 до 1500 лева в зависимост от хотелския клас и включените услуги.

Този годишен празник очаква 25% повече резервации от миналата година, а хотелиерите настоятелно препоръчват Сандански като отлично място за почивка във всяко време на годината, особено ако желаете да избегнете границите с Гърция и дългите опашки при пътуване.

Вижте още

Младежи от България могат да кандидатстват за безплатни обиколки на Европа

ivan

Бюджетен оператор на Lufthansa ще лети евтино до Америка

ivan

11% ръст на чуждите туристи за летния сезон очакват във Варна

ivan

Напишете коментар