Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Собственикът на „Зара“ купи един от най-големите небостъргачи в Мадрид

Най-богатият човек в Европа Амансио Ортега, който на два пъти става и най-богат в света, е купил един от най-известните небостъргачи в Мадрид за сумата от 490 млн. евро чрез компанията си за инвестиции в имоти, пише Ройтерс, като цитира свои източници.

Покупката е поредна стъпка в стратегията на милиардера и собственик на марката за облекла Zara да създаде имотна империя чрез фонда си Pontegadea Inmobiliaria, една от най-големите компании за бизнес имоти в Испания, и холдинга й Pontegadea Inversiones.

Pontegadea Inmobiliaria е купила кулата в северната част на испанската столица, известна като „Cepsa Tower“ (на испански – Torre Cepsa – на снимката вляво ), от  магната от Абу Даби Кадем ал-Кубаши (Khadem al-Qubaisi).

Ортега притежава още собственост в Лондон – в квартал Мейфеър и на прочутата със скъпите си магазини Оксфорд Стрийт, а също и други недвижимости на топ локации в Ню Йорк, Мадрид и Сеул.

Испанецът, който тази година навърши 80 г., е вторият най-богат човек в света със състояние от 72,7 млрд. долара, според класацията на сп. Форбс от юли т.г. На два пъти през последните години обаче той изпреварваше за кратко по богатство дори номер 1 в света Бил Гейтс.

Pontegadea Inmobiliaria притежава активи на стойност 6,06 млрд. евро в края на 2015 г.

torre-cepsa-madrid

Вижте още

Успех: Германска софтуерна компания ще отвори иновационен хъб в България

Кока-Кола разширява производството си у нас с нови мощности

ivan

Поставят 50 зарядни станции за електромобили в София

ivan

Напишете коментар