Invest Build Media
Туризъм и Екология

БДЖ приготвя празнични коледни влакове

Българските държавни железници (БДЖ) обявиха, че тази година ще устроят празнични Коледни пътувания със специално оформени влакове, влекути от парен локомотив. Екскурзиите са предназначени да радват както деца, така и възрастни, предоставяйки възможност за наслаждаване на пътуването със стил и вълшебство.

На 16-и декември, първият Коледен влак ще тръгне от Централна гара София в 09:00 часа, следвайки маршрута София – Перник – София. По пътя си, той ще посети различни спирки, включително Разменна, Волуяк и Храбърско, преди да достигне Перник в 10:33 часа. Композицията ще бъде съставена от три вагона за пътници и един тематично украсен ретро вагон, в който Дядо Коледа и Снежанка ще посрещат всички пътници.

Преди връщането си към София, пътниците ще имат време да се насладят на Коледния базар в Перник и да участват в организираните празнични събития от Община Перник. Влакът от Перник към София ще тръгне в 14:35 часа, следвайки маршрута Владая и Горна баня, и ще пристигне в София в 15:45 часа. Цените на билетите за това Коледно пътуване са 58 лева за възрастни и 29 лева за деца до 10 години, включително резервирани места във влака.

На 17-и декември, Коледният влак ще предлага две екскурзии по маршрута София – Банкя – София. Първата тръгва в 09:15 часа от Централна гара София, стигайки Банкя в 09:45 часа. Влакът от Банкя към София ще тръгне отново в 11:20 часа и ще пристигне в София в 11:49 часа. Втората екскурзия започва в 14:00 часа от София, достигайки Банкя в 14:30 часа, преди да се завърне обратно в 16:00 часа и да пристигне в София в 16:30 часа.

Състоящ се от пет вагона за пътници и един украсен ретро вагон, влакът ще посрещне Дядо Коледа и Снежанка, предоставяйки време за наслаждаване на Коледната атмосфера в Банкя. Билетите за Коледните влакове могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн.

Вижте още

Долината Лаутербрунен  и приказните водопади

leni

Невиждани до момента съкровища са открити при реставрацията на Помпей

leni

21 хотела в София ще приемат гости за Европредседателството

ivan

Напишете коментар