Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Община Пловдив инвестира 155 000 лв. за хора в борба със затруднения в репродукцията

Д-р Веселка Христамян, председател на комисията, отговаряща за разпределението на финансовите средства, разкри, че общината Пловдив е предвидила сумата от 155 000 лева за подпомагане на хора с репродуктивни проблеми за тази година.

Тази финансова инициатива е свързана с актуализацията на правилника на общината за подпомагане на лечението на безплодие при семейства, двойки и жени без партньор с репродуктивни затруднения, поясни тя.

Според нея, новият правилник включва и подкрепата за жени с онкологични заболявания и репродуктивни проблеми, които ще получават финансиране за замразяване на яйцеклетки, преди да започнат химиотерапия.

„Сумата, която държавата отпуска за лечението на безплодие на човек, е 6000 лева и по програмата може да се кандидатства до 4 пъти. Дарението, което Община Пловдив осигурява от бюджета си, е до 3000 лв.“, добави Христамян.

„Това е социалната отговорност, която Община Пловдив трябва да поеме. Редно е да се осигурява помощ на всеки български гражданин, за да се раждат повече деца“, заяви тя.

Вижте още

Facebook отпуска 100 млн. долара за малки фирми и бизнеси

leni

Изчезва таванът за новоотпуснатите пенсии от 2019 година

ivan

Еърбъс ще достави 300 самолета на Китай за 30 млрд. долара

ivan

Напишете коментар