Invest Build Media
Туризъм и Екология

С 3 000 000 лева се увеличават парите за реклама на туризма през 2017 г.

Министерството на туризма ще разполага с около 3 000 000 лева повече средства за реклама през 2017 г., съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с туристически бранш в Добрич. По думите й през отиващата си година ведомството е изразходвало 4 000 000 евро за реклама на страната.

Министърът коментира, че при  много по-големи рекламни бюджети на утвърдени туристически държави България се е наредила на първо място в Европа по ръст на реализираните нощувки от туристи през първото шестмесечие. Борим се да разширим финансирането за реклама, каза Ангелкова.

Министърът посочи, че целта е България да се утвърди като целогодишна туристическа дестинация – в четири сезона, с развитието на културен, спа-, еко, голф, селски, гурме туризъм. Ангелкова заяви, че трябва да се положат усилия и следващите години да бъдат  успешни за бранша като 2016, в която се очаква общият брой на българските и чуждестранните туристи в страната да достигне 12 000 000. Министърът посочи, че в Добричка област е постигнат 13.2 на сто ръст на туристите, като в черноморския комплекс „Албена“ за периода от януари до август са отдъхвали над 320 000 души.

Проучваме опита на водещи туристически страни, в които към министерствата на туризма има специализирани училища за подготовка на кадри за бранша. В дългосрочен план е възможно да създадем такова училище или център за подготовка на кадри за изпълнителските позиции, които са „сърцето“ на туристическата услуга, каза Ангелкова.

Представители на бранша поискаха на срещата да бъде обновена пътната инфраструктура към черноморския комплекс „Албена“, нос Калиакра, пътят Варна – Добрич и други.

Вижте още

От Банско обявиха силен спад на туристите- нямат предварителни резервации за зимния сезон

viktoria

Благой Рагин зове за повече реклама на българския туризъм

ivan

В Люксембург: общественият транспорт става безплатен

leni

Напишете коментар