Invest Build Media
Имоти и строителство

Разширяват сградата на Първа английска гимназия в София

Дългоочакваното разширение на сградата на едно от най-престижните училища в България Първа английска езикова гимназия – София ще започне догодина. Това става ясно от доклад на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов и съветника от ГЕРБ Орлин Алексиев, който е и председател на съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд. Решението ще се гласува днес на сесия на Столичния общински съвет, пише в. „Сега“.

Средствата, които ще осигури Столичната община за Първа английска и помещаващото се в същата сграда 112 ОУ „Стоян Заимов“, са в размер на 1 837 905 лв. Те ще се насочат за конструктивно укрепване на североизточната част на корпус 1, изграждане на нова четириетажна пристройка със сутерен, евакуационно стълбище, кабинет по музика, мултимедийна и презентационни зали, два лингвистични кабинета, 6 класни стаи, два методически кабинета и др. Укрепването се налага заради влошеното състояние на сградата при ъгъла на бул. „Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Кракра“. В началото на октомври директорите на двете училища и администрацията на район „Оборище“ са сигнализирали за пукнатина в тази част на сградата.

Според доклада договорът за строителството и ремонта е сключен след проведена обществена поръчка през март. Тогава обаче стойността им е била с 39 175 лв. по-малко. Сега тази сума е отредена за разплащане на инвеститорски контрол, строителен и авторски надзор и за 10% непредвидени разходи. Дейностите трябва да приключат в рамките на 450 календарни дни.

Догодина Столичната община ще финансира и ремонт и закупуването на техника за дейността на театър „Възраждане“. От счетоводството на театъра вече са събрали оферти за обща стойност малко над 75 хил. лв. Сумата трябва да осигури нова климатична инсталация, озвучителна и осветителна техника, изцяло нови подова настилка и столове в театралната зала, сушилня за театралните костюми и др.

Вижте още

Строители на сгради ще си връщат ДДС за улици, построени от тях

leni

Кабинетът даде на Столичната община 19 дка имоти в „Младост“ и „Красно село“

admin

Санирането в София набира сила, все още се приемат заявления

admin

Напишете коментар