Invest Build Media
Строителство

Еврокомисията ни отпусна 628 млн. лв. за дострояването на магистрала „Струма“

Европейската комисия одобри проекта за изграждане на 40 км от магистрала „Струма“ в участъците Благоевград – Крупник, Кресна – Сандански и тунел „Железница“. Той е на стойност 739 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта.

За да се осъществи проектът, Европейският съюз ще отпусне 628 млн. лв. Останалите 111 млн. лв. са ангажимент на държавата.

Строителството на отсечката „Благоевград – Крупник“ започна на 31 август тази година и в момента е в начален етап на изпълнение. На 20 септември миналата година започнаха дейностите между Кресна и Сандански, като скоро половината от пътя ще е готов.

В момента се провеждат обществените поръчки за изграждането на тунел „Железница“, като прогнозната му стойност е около 250 млн. лева. Срокът за изпълнението на целия проект е редуциран на 3 години.

От транспортното министерство допълниха, че е изменен проектът за реконструкция на гарови комплекси по основната TEN-T мрежа, като жп гара Чирпан се заменя от жп гара Карнобат. В проекта за модернизация са включени още жп гарите в Стара Загора, Нова Загора, Казичене, Искър и Подуяне.

Вижте още

1,2 млрд. лв. са определени за проекти във водния сектор през 2017 г.

admin

АПИ: Ахелой ще има два входа и два изхода към републиканските пътища

ivan

6 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на магистрала Тракия между Пловдив и Бургас

ivan

Напишете коментар