Invest Build Media
Туризъм

Наградиха Перперикон за топ атракция на „Чудесата на България“

Перперикон грабна приза за културно-историческа атракция на 2017 г. в кампанията „Чудесата на България“ на вестник „Стандарт“. Българският Индиана Джоунс проф. Николай Овчаров получи отличието от шефа на парламента Цвета Караянчева. „Ние сме древна нация, дали сме много на света и имаме с какво да се гордеем“, заяви Караянчева.

Вицепрезидентът Илияна Йотова награди доцент д-р Людмил Вагалински в категорията „Археологически открития“ заради достиженията му в подводната археология. Министърът на културата Боил Банов отличи като победител в раздела за най-древните чудеса на България най-стария град в Европа Провадия-Солницата. Призът бе връчен на проф. Васил Николов, който ръководи разкопките на праисторическото селище.

Главният редактор на „Стандарт“ Славка Бозукова и шефът на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов наградиха победителя в раздела „Градски туризъм“-столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Гостите се насладиха на изпълненията на гайдарите от състав „Петко Войвода“ и на малките таланти от детския хор към Българското национално радио.

Отличие за цялостен принос получи професор Божидар Димитров.

Награди бяха раздадени в още 9 категории. Сред гостите на церемонията бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на културата Боил Банов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Вижте още

Налагат жестоки мерки срещу пушенето на закрито в Гърция

ivan

Румен Драганов: 210 000 българи пътуват в страната за Великден, а 70 000 – в чужбина

ivan

Валери Симеонов се закани и на алкохолния туризъм по Черноморието

ivan

Напишете коментар