Invest Build Media
Туризъм

Шест български вина взеха награди „Златен ритон“ на Винария 2018

Шест български вина спечелиха приза „Златен ритон“ от международната специализирана изложба Винария 2018, съобщиха от пресцентъра на Националната лозаро-винарска камара. В надпреварата за престижните отличия се състезаваха над 300 проби на български и чуждестранни изби.

Напитките са оценявани от 20-членно жури, в което участват утвърдени дегустатори от страната и чужбина.

За втора поредна година бе присъдена награда „Препоръчано вино от местен сорт“.

В категорията са се състезавали близо 30 проби на родни изби.

„За втора поредна година решихме да подкрепим развитието на българските местни сортове и в надпреварата за отличието се включиха изключително качествени вина. Тази година виното, което спечели този приз, се бори наравно с вината, получили „Златен ритон“. За победител е обявено червено вино от сорт „Мавруд“, произведено от винарска изба от Панагюрище.

Специални награди за най-добър концептуален дизайн на опаковка за бутилки и кенове получиха серия нискоалкохолни винени напитки с натурални аромати на кафе, капучино, кокос, кола, ягода, праскова. Те се представят за първи път на изложение в Европа, веднага след премиерата на арт бутилките в Ню Йорк.

Винените „оскари“ са връчени на церемония „Нощта на Златния ритон“ в Международен панаир Пловдив, която се провежда в първия ден на „Винария 2018“, се посочва още в съобщението.

Вижте още

Бащата на туризма

leni

Валери Симеонов обеща подкрепа в борбата с преместваемите обекти в курортите

ivan

Германия преговаря за милиарди евро помощ за Lufthansa

leni

Напишете коментар