Invest Build Media
Туризъм и Екология

Шест български вина взеха награди „Златен ритон“ на Винария 2018

Шест български вина спечелиха приза „Златен ритон“ от международната специализирана изложба Винария 2018, съобщиха от пресцентъра на Националната лозаро-винарска камара. В надпреварата за престижните отличия се състезаваха над 300 проби на български и чуждестранни изби.

Напитките са оценявани от 20-членно жури, в което участват утвърдени дегустатори от страната и чужбина.

За втора поредна година бе присъдена награда „Препоръчано вино от местен сорт“.

В категорията са се състезавали близо 30 проби на родни изби.

„За втора поредна година решихме да подкрепим развитието на българските местни сортове и в надпреварата за отличието се включиха изключително качествени вина. Тази година виното, което спечели този приз, се бори наравно с вината, получили „Златен ритон“. За победител е обявено червено вино от сорт „Мавруд“, произведено от винарска изба от Панагюрище.

Специални награди за най-добър концептуален дизайн на опаковка за бутилки и кенове получиха серия нискоалкохолни винени напитки с натурални аромати на кафе, капучино, кокос, кола, ягода, праскова. Те се представят за първи път на изложение в Европа, веднага след премиерата на арт бутилките в Ню Йорк.

Винените „оскари“ са връчени на церемония „Нощта на Златния ритон“ в Международен панаир Пловдив, която се провежда в първия ден на „Винария 2018“, се посочва още в съобщението.

Вижте още

Никол Кидман вече е рекламно лице на турския туризъм

ivan

Холандската Венеция (СНИМКИ)

galia

Бъдеща стюардеса стана Мис Влас, холивудски продуцент я награди

ivan

Напишете коментар