Invest Build Media
Туризъм

Стартират проверки на преместваемите обекти по Черноморието

Проверките за това дали преместваемите обекти отговарят на изискванията или не стартират от 1 юни, когато стартира активния летен туристически сезон. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос за преместваемите обекти по летните курорти.

Попитана как стои въпросът конкретно за Слънчев бряг, тя коментира: „Всички, които са подали схеми за поставяне на преместваеми обекти, а това са всички концесионери и на Слънчев бряг, Централен, Южен и Северен, ако схемите им отговарят на условията- ще бъдат одобрени до днес“, посочи Николина Ангелкова. „За да имат достатъчно време до 15 май да поставят преместваемите обекти, съобразно изискванията на закона, 2% основна и 2% допълнителна търговска площ“, каза още министърът.

Полагаме максимални усилия за минимизиране броя на неохраняемите морски плажове, каза още Ангелкова, която отговори на въпрос от парламентарния контрол, свързан с неохраняемите морски плажове. „Тази последователна политика изграждаме още от първия ден на настоящия управленски мандат. Държа да подчертая, че въпреки кратките срокове, с които разполагахме, към момента на встъпване в длъжност на кабинета „Борисов 3”, в резултат на изключително активната работа и пределна мобилизация, успяхме да редуцираме заварения брой на неохраняемите плажове от 106 на 89”, коментира министър Ангелкова.

По думите ѝ тези стъпки рефлектират благоприятно и върху размера на постъпленията в държавния бюджет. „Общите приходи от концесии и наеми през миналата година възлизат на над 17 млн. лева, което представлява увеличение от 22% спрямо предходната година. Ключов момент е засиленият и непрекъснат контрол, който упражняваме по отношение на стопанисването на плажовете”, уточни още министър Ангелкова. Тя допълни, че към настоящия момент усилието на Министерство на туризма са насочени към осигуряване на безпроблемното протичане на летни сезони 2018 г. и 2019 г.

Вижте още

Кое е българското село, което наричат ,,селото на милионерите“?

viktoria

„Райънеър“ ще лети от Пловдив до Милано

ivan

Габриела Кирова и Зий Ребело короноваха Мис Обзор

ivan

Напишете коментар