Invest Build Media
Имоти и строителство

Дават 2 години гаранция на пътната маркировка в София с нова технология

В момента ремонтираме 16 вътрешно-квартални улици на територията на София, като една от тях е ул.  „Янко Забунов“. На улицата се изпълнява и нова технология за полагане на хоризонтална маркировка. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта на място.

Технологията се изпълнява чрез машината HOFMANN H18-1 за полагане на термопластик. Този метод се е наложил като основна в Германия, Холандия и Скандинавските страни. Технологията е безотпадна, характеризира се с бързина на изсъхване след полагане- до 10 мин, изключителна устойчивост и трайност на апликирания филм боя има и възможност за допълнително поставяне на светлоотражателни перли и най-важното обезпечава с най-висока степен изискванията за пътна безопасност, казаха от фирмата изпълнител.

Начинът, по който ще бъде положена новата маркировка не влияе на разходите, защото в новите конкурси, които направихме, заложихме осигуряване на цялостна поддръжка. Фирмата е длъжна да поддържа в добър вид – колко пъти и как ще маркира е неин избор, каза Фандъкова. На ул. „Янко Забунов“ е изпълнен цялостен ремонт, подменена е пътната настилка, изпълнени са нови тротоари и осветление.

В район Триадица освен на ул. „Янко Забунов“ се работи и на ул. „Цар Асен“, а след приключване на ремонта на ул. „Янко Забунов“ ще започне на ул. „Стефан Сарафов“.

Полагането на маркировка от ново поколение за първи път у нас демонстрира екипът за хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация на „Трейс Груп Холд“. Демонстрацията бе направена от Огнян Христов, единствения българин обучен да полага термопластик по най- новата технология „Multidot“.

Присъстващите се убедиха в бързината на полагане, без промяна на автомобилния трафик. На петата минута колите минаваха през маркировката без да оставят следи. Перлите отразяваха слънчевата светлина, образувайки дъга.

Вижте още

Първият в света път от соларни панели бе завършен във Франция

admin

Кварталните улици са приоритет в строителната програма на София

ivan

Регионалният министър издаде разрешение за строеж на още 2 км от магистрала Струма

ivan

Напишете коментар