Invest Build Media
Имоти и строителство

Дават 2 години гаранция на пътната маркировка в София с нова технология

В момента ремонтираме 16 вътрешно-квартални улици на територията на София, като една от тях е ул.  „Янко Забунов“. На улицата се изпълнява и нова технология за полагане на хоризонтална маркировка. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта на място.

Технологията се изпълнява чрез машината HOFMANN H18-1 за полагане на термопластик. Този метод се е наложил като основна в Германия, Холандия и Скандинавските страни. Технологията е безотпадна, характеризира се с бързина на изсъхване след полагане- до 10 мин, изключителна устойчивост и трайност на апликирания филм боя има и възможност за допълнително поставяне на светлоотражателни перли и най-важното обезпечава с най-висока степен изискванията за пътна безопасност, казаха от фирмата изпълнител.

Начинът, по който ще бъде положена новата маркировка не влияе на разходите, защото в новите конкурси, които направихме, заложихме осигуряване на цялостна поддръжка. Фирмата е длъжна да поддържа в добър вид – колко пъти и как ще маркира е неин избор, каза Фандъкова. На ул. „Янко Забунов“ е изпълнен цялостен ремонт, подменена е пътната настилка, изпълнени са нови тротоари и осветление.

В район Триадица освен на ул. „Янко Забунов“ се работи и на ул. „Цар Асен“, а след приключване на ремонта на ул. „Янко Забунов“ ще започне на ул. „Стефан Сарафов“.

Полагането на маркировка от ново поколение за първи път у нас демонстрира екипът за хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация на „Трейс Груп Холд“. Демонстрацията бе направена от Огнян Христов, единствения българин обучен да полага термопластик по най- новата технология „Multidot“.

Присъстващите се убедиха в бързината на полагане, без промяна на автомобилния трафик. На петата минута колите минаваха през маркировката без да оставят следи. Перлите отразяваха слънчевата светлина, образувайки дъга.

Вижте още

Продължават да надстрояват хотел Маринела незаконно

admin

Кметът на София: Ремонтите на училища няма да попречат на началото на учебната година

ivan

Първият модерен жилищен комплекс в България

leni

Напишете коментар